© Baykuş Haber

Özel eğitim alan öğrencilere çiçeklerin dili anlatıldı

İHSAN OZANOĞLU ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULUNDA ‘ÇİÇEKLERİN DİLİ’ ADLI ETWİNNİNG PROJESİ ÇERÇEVESİNDE ÖZEL BİREYLERE ÇİÇEKLER ANLATILDI.

İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu, 'Çiçeklerin Dili' isimli eTwinning projesi kapsamında özel bireylere çiçeklerin büyülü dünyasını sundu. Bu projede, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Ömür Onur, paydaş okul ve ülkelerde eğitim gören özel eğitim öğrencilerine özel bir sunum gerçekleştirdi.

Program sırasında, her paydaşın seçtiği çiçekle ilgili detaylı bilgiler sunulurken, çiçek yetiştiriciliği konusunda da öğrencilere rehberlik edildi. Öğrencilerin çiçeklerle ilgili merak ettikleri sorular yanıtlandı. Çiçeklerin renklerinin taşıdığı anlamlar, şifa amaçlı kullanılan çiçekler, çiçek bakımı ve yenilebilen çiçekler gibi konular ele alındı.

Özel eğitim öğrencileri, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri ile sınıf içi etkileşim kurdu. Bu eTwinning projesi, Yunanistan, Makedonya, Van, Samsun, Ankara gibi farklı bölgelerden katılan 12 paydaş eğitim kurumunun işbirliği ile gerçekleştirildi. Özel öğrenciler için büyük bir keyif ve farkındalık yaratan bu projede, bilgi paylaşımı ve öğrenme deneyimi zenginleştirildi.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, özel bireylerin topluma kazandırılması ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla bu tür projelere her zaman destek olacaklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER