© Baykuş Haber

(Özel) Elektrikli araç sürücüleri dikkat...

ULUDAĞ ELEKTRİK GENEL MÜDÜRÜ ALİ ERMANAYTAC, TÜRKİYE’DE 128 ADET ŞARJ AĞI İŞLETİCİ LİSANSINA SAHİP FİRMA OLDUĞUNU BELİRTEREK, ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI İÇİN BAŞVURU SÜREÇLERİNİN DEVAM ETTİĞİNİ VE GELECEK GÜNLERDE BU SAYININ ARTACAĞINI VURGULADI.

Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, elektrikli araç şarj ünitelerinin konumuna göre mesken veya iş yeri tarifesiyle ücretlendirildiğini belirtti. Elektrikli araçların şebekeye olan etkisinin şu an için düşük olduğunu ifade eden Aytac, araç sayısının artmasıyla yüksek tüketimlerin olabileceğini söyledi. Tek zamanlı tarifelerin evlerdeki tüketimler için büyük avantaj sağladığını vurguladı.

Aytac ayrıca Türkiye'de 128 adet şarj ağı işletici lisansına sahip firmanın bulunduğunu ve bu sayının artmaya devam edeceğini belirtti. Elektrikli araç şarj istasyonlarının her yerde kurulma sürecinin devam ettiğini söyledi. Şu anda Türkiye'de yaklaşık 20 bin elektrikli araç olduğunu ve önümüzdeki yıllarda bu sayının 1 ila 2.5 milyon arasında olabileceğinin tahmin edildiğini ifade etti.

Elektrikli araç sahiplerine özellikle meskenlerde ve iş yerlerinde şarj istasyonları kurmanın maliyetine ve enerji tarifelerine dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı. Tek zamanlı tarifelerin daha avantajlı olduğunu belirtti. Ayrıca, elektrikli araçların şebekede yaratacağı yükün artmasıyla altyapının da buna hazır hale gelmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER