© Baykuş Haber

(ÖZEL) Eskişehirde depremzedelerin moral kaynağı ‘peçiç oyunu oluyor

ESKİŞEHİR MİLLİ EĞİTİM GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ’NDE UNUTULMAYA YÜZ TUTULMUŞ BİR OYUN OLAN ‘PEÇİÇ’, AÇILAN YAZ OKULUNDAKİ ÇOCUKLARA 6 ŞUBAT’TA KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMDEN DOLAYI ESKİŞEHİR’E GELEN DEPREMZEDE VATANDAŞLAR TARAFINDAN ÖĞRETİLEREK YAŞATILMAYA ÇALIŞILIYOR.

Eskişehir Milli Eğitim Girişimcilik Merkezi okulunda öğretilen geleneksel oyun peçiç, hem depremzede aileler için moral kaynağı oluyor hem de yeni nesil çocuklara unutturulmuyor.

Eskişehir Milli Eğitim Girişimcilik Merkezi, yaz okulunda çocuklara geleneksel oyunları öğretiyor. Bu oyunlardan biri olan "peçiç" oyunu, özellikle depremzede ailelere moral kaynağı oluyor. Girişimcilik Merkezi'nde geleneksel oyunlar yaz okulu kapsamında çocuklara öğretilirken, peçiç oyunu büyük ilgi görüyor.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Bölümü Proje Uzmanı Ebru Söğüt, depremzede ailelerin peçiç oyununu oynayarak deprem travmasını üzerlerinden atmaya çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, peçiç oyununun unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Depremzede ailelerden gelen Nazım Çimen, yaz okulunda çocuklara peçiç oyununu öğreterek hem moral bulduklarını hem de bu geleneksel oyunu yeni nesile aktardıklarını belirtti.

Öğrencilerden Onur Sami Badak ve Kerem Naci Badak, peçiç oyununu bilgisayar oyunlarına tercih ettiklerini ve bu oyunun aileleri birleştirdiğini söyledi.

Eskişehir Milli Eğitim Girişimcilik Merkezi, geleneksel oyunları öğreterek kültürel mirası yaşatmaya çalışıyor ve depremzede ailelere moral kaynağı oluyor. Peçiç oyunu da bu etkinliklerin önemli bir parçası haline gelmiş durumda.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER