© Baykuş Haber

(ÖZEL) Eskişehirde kurbanlık satıcısı çifte bayram yapıyor

KURBAN BAYRAMI’NA AZ BİR SÜRE KALIRKEN TEPEBAŞI İLÇESİ EMİRLER MAHALLESİ’NDE KURULAN HAYVAN PAZARINDA SATIŞLAR İYİDEN İYİYE HIZLANDI. PAZARIN KURULDUĞU İLK GÜNDEN BU GÜNE BAKILDIĞINDA HAYVANLARIN SAYISININ SEYRELDİĞİ GÖZLEDİ. BÜYÜKBAŞ HAYVANLARIN FİYATI 48 BİN LİRADAN, KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARIN FİYATI İSE 6 BİN LİRADAN BAŞLIYOR. SIKI PAZARLIKLARIN SÜRDÜĞÜ PAZARDA SATIŞLAR ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR. ÜRETİCİLER KURBANLIKLARININ BİRÇOĞUNU SATARKEN, ELLERİNDEKİ SON HAYVANLARI DA SATIP ÇİFTE BAYRAM YAPMAYI HEDEFLİYOR.

Eskişehir'deki hayvan pazarında kurbanlık satışı yapan üreticiler, talepten oldukça memnunken, ellerindeki hayvanların neredeyse tamamını sattılar. Kurban Bayramı'na yaklaşırken Tepebaşı ilçesi Emirler Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarında satışlar hız kazandı. Pazarın açıldığı ilk günden bu yana hayvan sayısının azaldığını gözlemledik. Büyükbaş hayvanların fiyatı 48 bin liradan başlarken, küçükbaş hayvanlar 6 bin liradan satışa sunuluyor. Sıkı pazarlıkların yaşandığı pazarda üreticiler, kurbanlıklarının büyük bir kısmını satmış durumda ve ellerindeki son hayvanları da satıp çifte bayram yapmayı planlıyorlar.

85 boğasının 12'si kalan besici Ersin İşli, hayvanlarının çoğunu satmanın mutluluğunu yaşıyor. Satışlardan memnun olan İşli, "25 tane hayvan getirdim, satışlar bu sene iyi gidiyor. Baskül 130 kilodan verdik, çapasız hayvanlarımız kaldı, onları pazara çektik. Dana fiyatları en düşük 48 bin liradan başlıyor, 75-85 bin liraya kadar boğalar var. Daha büyük danalarımız da var içeride 140 bin lira falan ama onlar pazara çıkmayacak. 85 danadan 28'i falan kalmıştı, şu anda sanırım 12 hayvanımız kaldı. Alıcılar son güne kadar bekliyorlar, bütün iyi hayvanlar satılıyor, satılmayan, ıskarta hayvanlarımızı pazara çekiyoruz. Vatandaşlar son güne bırakmasın. Bunları da iyi kötü satıyoruz. Bütün arkadaşlarımızın bayramını kutluyoruz. Herkesin işi rast gitsin, Allah herkese yardımcı olsun. Pazarda satacağımız hayvanlardan da kesen adamlara da hayırlı uğurlu olsun, iyi bayramlar dilerim" şeklinde konuştu.

Satışlardan memnun olan küçükbaş hayvan yetiştiricisi Ercan Özer ise, "Pazara 116 hayvanla geldim. Satışlar iyi, taban fiyatımız 6 bin lira ve 10-15 bin liraya kadar hayvanlarımız var. Herkes memnun, 40 tane hayvanım kaldı. Allah'ın izniyle bayrama kadar satarım. Pazarlık çok sıkı, alıcıların bütçesi yetmiyor, biz de hayvanları değerinin altında verme şansımız yok. Yemler çok pahalı, çuvalı 500 liraya satılıyor. Günde 4 çuval versen 2 bin lira ediyor. Her iki taraf için de zor. Hem müşteri üzülmesin hem de biz üzülmeyelim diye orta yolu buluyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER