© Baykuş Haber

(ÖZEL) Felç geçiren emekli öğretmenin kendisini hayır yapmaya adadı

ESKİŞEHİR’DE, BEYİN KANAMASI GEÇİRDİKTEN SONRA EMEKLİ OLAN MAHLİ BOYACI, ATÖLYESİNDE ÇİZDİĞİ RESİMLERİ HAYIR KURUMLARINA BAĞIŞ YAPILMASI KARŞILIĞINDA SATIYOR.

Eskişehir'de, beyin kanaması geçirdikten sonra emekli olan Mahli Boyacı, kendi atölyesinde yaptığı resimleri hayır kurumlarına bağış yapılması karşılığında hediye ederek örnek bir davranış sergiliyor. Kırmızıtoprak Mahallesi'nde bulunan atölyesinde resim yapmaya devam eden Boyacı, emeklilik döneminde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmayı hedefliyor. Kendi ifadesiyle resme olan tutkusunu keşfettiğinden bu yana resim yapmaktan büyük keyif aldığını belirten Boyacı, emeklilik ikramiyesiyle bir atölye satın almak isterken parasının yetmediğini, hatta bu amaçla arabasını bile sattığını söylüyor.

Köy kütüphanesinin yanında bulunan asırlık ceviz ağacı, tadilat ve genişleme çalışmalarından etkilendiği bir dönemde Boyacı'nın dikkatini çekti. Ancak köylüler, her seferinde ceviz ağacının zarar görmemesi için özenle davrandılar. Boyacı, resimlerini almak isteyen kişilere şart olarak hayır kurumlarına bağışta bulunmalarını koymuş. Ticari bir gelir elde etmek yerine resimlerini ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla üreten Boyacı, beğenilen resimleri almak isteyenlerin kendi seçtikleri hayır kurumlarına tablo ücreti kadar bağış yaparak resimlerini edinmelerine olanak tanıyor.

Mahli Boyacı, yaşadığı beyin kanamasının ardından kısmi felç geçirdiğini ve emekli olduğunu belirtiyor. Resim yapmanın kendisi için bir hobi olduğunu ve bu hobiyi ticari bir amaç gütmeden sürdürdüğünü ifade ediyor. Yaptığı resimleri bağış yapan insanlara hediye etmenin onu mutlu ettiğini söyleyen Boyacı, yaşamın tadını çıkarmak için her gün altı ila yedi saat resim yaptığını vurguluyor. Boyacı'nın amacı, bitkilere, insanlara, fakirlere ve fukaralara yardım etmek ve bu dünyada bir şey biriktirmek yerine insanlara bir katkıda bulunmak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER