© Baykuş Haber

(ÖZEL) Geliştirdikleri elektrikli otomobil ile TEKNOFESTte birincilik hedefliyorlar

ESATAMAT İLE BİRLİKTE POZ VEREN MURAT ÖZAŞIK (SOLDAKİ), AHMET TUNÇBİLEK (ARKA TARAFTAKİ - ORTADAKİ) VE MELİH KARTAL (SAĞDAKİ)

Eskişehir'de tamamen öğrenciler tarafından geliştirilen ve çeşitli ödüller kazanan ESATAMAT adlı elektrikli otomobil, TEKNOFEST'te birinci olma hedefiyle daha da iyileştiriliyor. Eskişehir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrencileri tarafından TÜBİTAK'ın desteklediği TEKNOFEST'e katılmak için geliştirilen ESATAMAT adlı elektrikli otomobil, birincilik hedefine doğru daha da geliştirilerek hazırlanıyor.

Liselerarası Elektrikli Otomobil Yarışması'nda 'En İyi Tasarım' ve 'Teşvik' ödüllerini kazanan, tamamen öğrenci yapımı olan bu araç, ilerleyen dönemlerde 2 kişilik olarak yeniden tasarlanmayı planlıyor. Başlangıçta 350 kilogram ağırlığında olan araç, zaman içinde yapılan çalışmalar sonucunda 400 kilograma ulaştı. Tüm işlemler, motor ve programlama dahil olmak üzere öğrenciler tarafından yapıldı. Ayrıca araç içindeki tablet ile araca dair tüm bilgilere erişilebiliyor ve 100 kilometrede 13 TL yakıyor.

ESATAMAT, öğrencilerin özgüvenlerini artırmanın yanı sıra teknolojiyle ilgili deneyim kazanmalarına da yardımcı oluyor. Gelecek yıllarda aracın daha da geliştirilmesi ve TEKNOFEST yarışmalarında Eskişehir'i temsil etme hedefi bulunuyor. Bu projenin hem eğitim hem de teknoloji açısından büyük bir değeri olduğu vurgulanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER