© Baykuş Haber

(ÖZEL) Girişimsel Radyoloji ile birçok hastalıktan ameliyatsız kurtulmak mümkün

ESOGÜ SAĞLIK, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ RADYOLOJİ ANABİLİM DALI GİRİŞİMSEL RADYOLOJİ BÖLÜMÜNDE BİRÇOK HASTALIKTAN AMELİYATSIZ KURTULMAK MÜMKÜN OLUYOR.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Radyoloji Bölümü, birçok hastalığın ameliyatsız tedavisini mümkün kılıyor. Dünya genelinde tanınan bu bölüm, Türkiye'nin birçok ilinde hizmet veriyor ve giderek popülerleşiyor. Bölüm, ameliyat istemeyen hastalar için önemli bir alternatif sunuyor.

ESOGÜ Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berat Acu, Girişimsel Radyoloji'nin, ameliyatsız, kapalı yöntemlerle hastalıkları tedavi etmeyi amaçlayan bir dal olduğunu belirtti. Bu yöntem, vücut bütünlüğünü bozmadan hastalıklı organlara ulaşarak tedavi etmeyi mümkün kılar. Damar içi işlemlerle damar hastalıklarına çözüm sağlar.

Girişimsel Radyoloji Türkiye'de hızla gelişiyor ve dünya çapında tanınmış Türk doktorları bu alanda etkili bir şekilde çalışıyorlar. Tedavi seçenekleri sunabilen bu bölüm, hastaların ameliyattan çekinmeleri durumunda önemli bir alternatif sunar.

ESOGÜ Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Küçükay, bu dalın Türkiye'de bilinirliğinin yetersiz olduğunu ancak hastaların ameliyatsız tedavi olma imkanı sunduğunu söyledi. Girişimsel Radyoloji'nin hastaların ameliyattan kaçınmalarına yardımcı olduğunu, çoğu vakada genel anestezi gerektirmediğini ve hastaların büyük bir kısmının aynı gün taburcu edildiğini vurguladı. Bu alanda Türkiye'nin dünya genelinde hak ettiği yere gelebilmesi için kurumsallaşmanın tamamlanması gerektiğini söyledi.

Girişimsel Radyoloji, tıbbın en hızlı gelişen ve gelecekte çok daha önemli bir dalı olma potansiyeline sahip. Bu alandaki hizmetlerin yaygınlaşması ve bilinirliğin artmasıyla birlikte daha fazla hastanın ameliyatsız tedavi seçeneğine ulaşması hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER