© Baykuş Haber

(Özel Haber) Bu bitkiyi koparmanın cezası 244 bin lira

Kazdağı Milli Parkı'nda, koruma altındaki şakayık türlerini koparan veya yerinden sökenlere, bu çiçeklerin kısa süre içinde kurumasına neden olmaları sebebiyle 244 bin lira ceza uygulanıyor. Kazdağları'nda endemik ve koruma altındaki şakayık çiçekleri, bu yıl Haziran ayı başında beklenenden erken kuruma yaşanması nedeniyle özellikle hassas bir dönemden geçiyor.

Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, bu koruma altındaki bitkilere dikkat çekerek, Kazdağı'nda 2 şakayık türünün bulunduğunu belirtti. Bu türlerden birisinin beyaz, diğerinin ise kırmızı renkte olduğunu ifade eden Prof. Dr. Satıl, her iki türün de koruma altında olduğunu ve koparılmasının yasaklandığını vurguladı.

Bu bitkilerin doğal habitatlarının dışında yetişemeyeceğini dile getiren Prof. Dr. Satıl, bu türlerin özel ve korunmaya muhtaç bitkiler olduğunu söyledi. Şakayıkların iri çiçekleri ve göz alıcı renkleriyle dikkat çektiğini ifade eden Satıl, bu bitkilerin koparılmaması gerektiğini çünkü doğal yaşam alanlarının dışında yetiştirilmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER