© Baykuş Haber

(ÖZEL) Kurban Bayramı öncesinde hayvan satışlarına kimyasal döküm engeli

ARNAVUTKÖY’DE KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE KAÇAK DÖKÜLEN KİMYASAL MADDELER, BESİCİLERİ İSYAN ETTİRDİ. KAÇAK DÖKÜMLER NEDENİYLE YOLDAN ARAÇLAR GEÇEMEZKEN, KİMYASAL MADDEDEN YÜKSELEN KOKU HAYVAN SATICILARINI TEDİRGİN ETTİ

Kurban Bayramı öncesi Arnavutköy’de kaçak dökülen kimyasal maddeler, besicileri ve çevre sakinlerini büyük ölçüde rahatsız etti. Kaçak dökümler nedeniyle yollar neredeyse tamamen trafiğe kapanırken, kimyasal maddenin yaydığı rahatsız edici koku, hem hayvan satıcıları hem de mahalle sakinlerini endişelendirdi. Besiciler, İBB yetkililerine sorunun çözümü için yardım talep etti.

Arnavutköy Bolluca Mahallesi'ndeki kurban satış yeri yakınlarında bulunan yollar, son günlerde kaçak dökümcülerin atıklarını boşalttığı bir nokta haline geldi. Kaçak döküm yapan hafriyat kamyonları, kimyasal maddeleri yollara bırakarak hem yolun kapanmasına hem de kötü bir koku yayılmasına neden oldu. Bu durum, besicilerin Kurban Bayramı hazırlıklarını olumsuz etkiledi ve İBB yetkililerinden yardım talepleri geldi.

Hayvan satış noktasının işletmecisi Yaşar Yücel, durumu şu şekilde açıkladı: "Burayı döküm sahasına çevirdiler, bu kimyasal çok kötü bir kokusu var gerçekten aşağıya da döktüler buna nasıl bir çözüm bulunacak bilmiyorum. Yağmur yağdığı zaman duman çıkıyor ve yol kapandığı için bugün hiç kimse gelmedi bize hayvanlara bakmaya. Yetkililere haber verdik inşallah temizlenecek kaldırılacak ama burada çok sık oluyor kaçak döküm ve kim oldukları belli değil."

Mehmet Erdem ise, yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi: "Bu farklı bir döküm insanın boğazını yakıyor. Müşteri geliyor yol yok diyerek geri dönüyor, böyle bir şey olabilir mi gerçekten? Burada bir ışıklandırma olsa ya da kamera olsa bir faydası olur belki. Burayı komple döküm sahasına çevirdiler. Bu kokuyu solumak sıkıntı, bir yağmur yağsa kendisi duman atmaya başlıyor. Kurbana 15 gün kala bu şekilde olması bana yazık değil mi?"

Besiciler, bu sorunun bir an önce çözülmesini ve Kurban Bayramı'na sorunsuz bir şekilde hazırlık yapabilmelerini istiyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER