© Baykuş Haber

(ÖZEL) Kurban etinden sucuk yapacaklara baharat tavsiyesi

KİMYON, KIRMIZI BİBER, KARIŞIK BAHARAT, KARABİBER VE TUZDAN OLUŞAN VE SUCUK BAHARATI OLARAK BİLİNEN KARIŞIMLA YAZ BOYUNCA BUZDOLABINDA SAKLAMAK İÇİN SUCUK YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR BAZI TAVSİYELERE DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurban etlerini kullanarak ev yapımı sucuk yapacak vatandaşlara baharatçılardan tavsiyeler gelmeye başladı. Kurban kesimi sonrasında ev yapımı sucuklara lezzet katan baharatlar alışverişi başladı. Kimyon, kırmızıbiber, karışık baharat, karabiber ve tuz gibi karışımlardan oluşan sucuk baharatını kullanmak isteyen vatandaşlara bazı önemli tavsiyeler veriliyor.

Eskişehir'de baharatçılık yapan Metin Ağılönü, kurutulmuş bağırsak ve sucuk baharatına olan ilginin arttığını belirtiyor. Baharatların doğru miktarlarda kullanılmasının önemli olduğunu vurguluyor ve şunları söylüyor: "Sucuk yaparken bir kilo sucuk kıymasına 70 ile 80 gram sucuk baharatı karıştırılmalıdır."

Ağılönü, baharat satışlarının özellikle bayram öncesinde arttığını belirterek, vatandaşların sucuk yapımında bağırsakların yanı sıra baharatlara da dikkat etmeleri gerektiğini ifade ediyor. Kurban etlerinden ev yapımı sucuk yapacak olanlar için baharat miktarının önemli olduğunu hatırlatıyor ve baharat karışımının içeriğini açıklıyor. Bu karışımda kimyon, toz biber, karabiber, sarımsak tozu, yenibahar gibi baharatların bulunduğunu belirtiyor.

Son olarak, sucuk yapımının adımlarını açıklayarak şu önerilerde bulunuyor: "Kilo sucuk kıymasına 70 ile 80 gram sucuk baharatı karıştırılmalı, 3-4 defa yoğrulmalıdır. Yoğurduktan sonra buzdap koyulup 3-4 saat dinlendirilip tekrar dışarı çıkarılabilir. Dışarı çıkardıktan sonra yoğurma işlemi tekrar yapılabilir. Poşetleme yaparak dolaplarına koyabilirler ya da kurutulmuş bağırsakların içine basarak sucuğu yapabilirler."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER