© Baykuş Haber

Özel MMT Amerikan Hastanesinden lenfoma hakkında bilgilendirme

DÜRMÜŞ: LENFOMADA (LENF KANSERİ) ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Özel MMT Amerikan Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr. Yusuf Dürmüş, 15 Eylül Lenfoma (Lenf Kanseri) Farkındalık Günü'nde Lenfoma hakkında bilgilendirme yaptı. Dr. Yusuf Dürmüş, Lenfoma'nın çağımızda giderek artan bir hastalık olduğunu belirtti ve "Vücudumuzun savaşçı hücreleri dediğimiz bağışıklık sisteminin bel kemiği olan lenfositlerin kontrolsüz çoğalması sonucu oluşan bir kan kanseri çeşididir." dedi.

Ayrıca, Lenfoma hakkında şu bilgileri paylaştı: "Lenfoma genellikle genç erişkin kişilerde görülür ve kadınlarda erkeklere göre biraz daha yaygındır. Hodgkin ve Hodgkin-dışı olmak üzere iki alt tipe ayrılır. Hastalığın belirtileri arasında büyümüş lenf nodları, kilo kaybı, gece terlemeleri, halsizlik, kaşıntı ve karaciğer-dalak büyümesine bağlı ağrılar yer alır."

Lenfoma tanısı için yapılan tetkikler ve erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğunu vurgulayan Dr. Yusuf Dürmüş, tedavi yöntemlerinin kemoterapi, radyoterapi ve akıllı ilaçlar kullanmayı içerebileceğini belirtti. Ayrıca, kemik iliği nakli gibi tedavilerin de uygulanabileceğini söyledi.

Son olarak, hastalığın evresi ve tipine göre tedavi seçeneklerinin belirlendiğini ve erken teşhisin önemini vurgulayan Dr. Yusuf Dürmüş, Lenfoma şüphesi olan kişilerin bir sağlık uzmanına başvurmasını önerdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER