© Baykuş Haber

Özel öğrenciler hem üretiyor hem de gelir elde ediyor

KONYA’NIN BEYŞEHİR İLÇESİNDE HEM TARAFINDAN DÜZENLENEN EL SANATLARI KURSUNA KATILAN ÖZEL ÖĞRENCİLER HEM ÜRETİYOR HEM DE GELİR ELDE EDİYOR

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi (HEM), özel öğrenciler için düzenlediği el sanatları kurslarıyla hem üretkenliklerini artırıyorlar hem de gelir elde ediyorlar. Takı tasarımı, ahşap boyama ve ebru gibi kurslara katılan bu öğrenciler, el işlerinde yeteneklerini geliştirirken bilezikler, kolyeler, gözlük ipleri, telefon aksesuarları gibi ürünler üreterek aile ekonomisine de katkı sağlıyorlar.

Beyşehir HEM ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Süleyman Siper, bu kursların özel öğrencilerin hayatlarında özel bir yere sahip olduğunu ve bu kurslara katılan öğrencilerin artık kurumun bir parçası gibi olduklarını belirtiyor. Özellikle takı tasarımı kurslarıyla öğrencilerin kolye, yüzük, bilezik gibi takılar yapmayı öğrendiğini ve bu ürünleri satarak gelir elde ettiklerini söylüyor.

Ayrıca, kurslara katılan öğrencilerin sosyal yaşamlarının da geliştiğini ve özgüvenlerinin arttığını ifade ediyor. Bu özel öğrencilerin el sanatlarında gösterdikleri ilerlemeler ve ürettikleri eserlerle gurur duyulduğunu vurguluyor.

El sanatları öğretmeni Hatice Kalaycı, 13 yıldır bu öğrencilere takı tasarımı ve ahşap boyama eğitimi verdiğini belirterek, öğrencilerin başlangıçta bazı engellerle karşı karşıya kaldıklarını ancak sabır ve özenle eğitildiklerinde büyük ilerlemeler kaydettiklerini anlatıyor. Öğrencilerin şu anda takılar üretebildiğini ve bu ürünleri satarak kendi gelirlerini elde ettiklerini söylüyor.

Ayrıca, kursların öğrencileri için sadece eğitim platformu olmadığını, aynı zamanda sosyal etkileşimleri artırmak ve özgüvenlerini yükseltmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtiyor.

Özel öğrencilerin velileri ve ablaları da bu kursların öğrencilerinin hayatlarını olumlu yönde etkilediğini ve onların gelişimini görmekten mutluluk duyduklarını ifade ediyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER