© Baykuş Haber

Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları, Berlinde başladı

ALMANYA’NIN EV SAHİPLİĞİNDE BERLİN’DE DÜZENLENEN ÖZEL OLİMPİYATLAR DÜNYA YAZ OYUNLARI, GÖRKEMLİ AÇILIŞ TÖRENİNDEN SONRA RESMİ OLARAK BAŞLADI. ÖZEL OLİMPİYAT OYUNLARI’NA ARALARINDA TÜRKİYE’NİN DE DAHİL OLDUĞU 190 ÜLKEDEN 7 BİN SPORCU MÜCADELE EDİYOR.

Berlin'de gerçekleşen Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları, muhteşem bir açılış töreninin ardından resmi olarak başladı. Bu prestijli organizasyona Türkiye'nin de dahil olduğu 190 ülkeden 7 bin sporcu katılıyor.

Berlin'deki Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda erkekler yüzme branşında ilk müsabakalar gerçekleştirildi. Bu heyecan verici organizasyonun ilk sevindirici haberi yüzmeden geldi. Kübra Esen, 100 metre serbest yüzme yarışında serisinde birinci olarak adını yarı finale yazdırmayı başardı, derecesi 1:21.73 oldu.

Atletizmin durarak uzun atlama dalında Ayşe Başaran, 1.86 metrelik derecesiyle yarı finale yükseldi. Alper Aydoğdu ise 2.33 metrelik atlayışıyla kendi serisinde üçüncü sıradan finale adını yazdırdı.

Aynı günün mücadelesinde kadınlar karma bocce takımı, gruplama müsabakasında Ukrayna ile karşı karşıya geldi. Özel Olimpiyatlar Türkiye Başkanı Dilek Sabancı, bu karşılaşmayı izleyerek özel sporculara destek verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER