© Baykuş Haber

(ÖZEL) Şuhutta hasadı yapılan fasulye fiyatıyla üreticisinin yüzünü güldürdü

AFYONKARAHİSAR’IN ŞUHUT İLÇESİNDE HASADI DEVAM EDEN FASULYE TARLADA KİLOSU 25-30 TL ARASINDA DEĞİŞEN FİYATIYLA BU YIL ÜRETİCİSİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ. HASADI YAPAN TARIM İŞÇİLERİ İSE GÜNLÜK 400 TL YEVMİYELERİNİN ARTIRILMASINI İSTİYOR.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde fasulye hasadının devam ettiği bu dönemde, kilogramı 25-30 TL arasında değişen fiyatlar çiftçileri memnun ediyor. Ancak, tarım işçileri günlük 400 TL olan yevmiyelerinin artırılmasını talep ediyor.

Şuhut ilçesinde bu yıl fasulye üretimi verimli oldu ve çiftçiler için sevindirici bir dönem yaşanıyor. Fasulyeler, tarladan toptancılara, pazar üreticilerine kadar uzun bir süreçten geçerek tüketiciye ulaşıyor ve kilogram fiyatı 25-30 TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar, çiftçileri memnun etse de geçmiş aylarda yaşanan yağışlar nedeniyle ortaya çıkan mildiyo (mantar) hastalığı üreticileri zor durumda bırakmıştı.

Fasulye fiyatlarının artması, çiftçilerin yüzünü bir nebze olsun güldürse de, fasulye tarlasında çalışan tarım işçileri günlük 400 TL olan yevmiyelerinin yetersiz olduğunu ifade ediyorlar. Fasulye tarlasında çalışanlardan Fatma Özoğul, işin zorluğuna dikkat çekerek, "Sabah 08.00'de işe başlıyoruz, bu işler çok zor, belimiz çok ağrıyor. Bu işten başka bir gelirimiz yok. 400 TL yevmiyeyle geçinmekte zorlanıyoruz. Son 2-3 aydır fasulye topluyoruz ve geçimimizi bu işle sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER