© Baykuş Haber

(Özel) Vefat eden çocuklarının mezarını paylaşamadılar

BURSA'DA OĞLUNU TRAFİK KAZASINDA KAYBEDEN ANNE, 11 YIL ÖNCE AYRILDIĞI EŞİ İLE UZLAŞARAK OĞLUNU AİLE MEZARLIĞINA DEFNETTİ.

Bursa'da yaşanan trajik bir olay, anne ve baba arasındaki anlaşmazlık ve hukuki karmaşa ile sonuçlandı. Berat Tav adlı genç, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Anne Ayşe Karadeniz ve baba Mahmut Tav, oğullarının cenazesini alarak Turan Köy'deki aile mezarlığına defnetmişlerdi. Ancak olayın bir hafta sonrasında meydana gelen gelişmeler, ailenin acısını daha da derinleştirdi.

Anne Ayşe Karadeniz, oğlunun mezarından çıkarıldığını ve Kocaeli Kandıra'ya götürüldüğünü öğrenince büyük bir üzüntü yaşadı. Bu durumun polis ekipleri tarafından bildirilmesiyle karşılaşan anne, "Ben oğlumun mezarına sarılıp, koklayamayacak mıyım?" şeklinde tepki gösterdi.

Baba Mahmut Tav ise olayı savunarak oğlunun cenazesini belediyeden aldığını iddia etti. İkinci bir gömü işlemi yaptırdığını söyleyen baba, mezarın sahipsizler mezarlığı olduğunu ve hiçbir yasal engel olmadığını savundu.

Konu hakkında açıklama yapan bir avukat, defin işleminin tamamlandıktan sonra naaşın nakledilmesi için belediyeden izin alınması gerektiğini belirtti. Belediyenin tabibinin onay vermesi gerektiğini ifade eden avukat, bu tür olaylarda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerektiğini söyledi.

Olayın mahkemeye taşındığı ve hukuki sürecin başladığı belirtildi. Bu üzücü olayın aile için daha fazla travmaya yol açmasını önlemek için hukuki açıklığın sağlanması gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER