© Baykuş Haber

(Özel) Yıldırımda büyük dönüşümde sona doğru

Bursa'da, Yıldırım Belediyesi tarafından depreme dayanıksız 944 eski binanın yıkılarak TOKİ desteğiyle inşa edilen yeni şehir projesinin ilk etabı yüzde 75 tamamlandı. Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nin birinci etabı, bin 244 konut ve 177 ticari alandan oluşuyor ve Ekim ayında hak sahiplerine teslim edilecek. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, şu anda farklı bölgelerde 10 bin yeni konut için çalışmalar yürüttüklerini ve planlama ile 2023 yılı içinde 30 bin hak sahibine tapularını dağıtacaklarını açıkladı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilk etapta 644 hak sahibinin Ekim ayında yeni konutlarına kavuşacağını ve yerinde ve gönüllü dönüşümle 400 kadar konutun daha hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Başkan Yılmaz, aynı zamanda Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından kentsel dönüşümün bir gereklilik olduğunu vurguladı ve Bursa'da 14'e yakın fay hattının geçtiğini hatırlattı.

Yıldırım Belediyesi, sağlıklı konutlarda yaşamı teşvik etmek amacıyla kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştiriyor ve vatandaşları uzlaşma esasına dayalı yerinde dönüşüme teşvik ediyor. Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nin birinci etabı, eski ve depreme dayanıksız binaların yerine 1244 konut ve 177 ticari alanın inşa edildiği modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Yılmaz, Yıldırım'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinin gönüllülük esasına dayandığını ve hak sahiplerinin tapularına hızla kavuşacağını belirtti. Ayrıca, Yıldırım Belediyesi'nin farklı bölgelerde 10 binden fazla yeni konutun inşaat çalışmalarını ve uzlaşma görüşmelerini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Başkan Yılmaz, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak depremin etkilerinin sadece deprem bölgesi ile sınırlı olmadığını ve herkesin bu konuda duyarlı davranması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Yıldırım Belediyesi'nin desteklediği projelerin, diğer bölgelere örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER