© Baykuş Haber

(Özel)Bursanın en ağır büyükbaş kurbanlığı 1 ton 50 kilogram ağırlığı ile “Paşa”

BURSA’NIN MERKEZ YILDIRIM İLÇESİNİN İSABEY MAHALLESİ’NDE KURULAN KURBAN PAZARINDA, EN AĞIR BÜYÜKBAŞ KURBANLIK ÜNVANINI 1 TON 50 KİLOGRAM İLE “PAŞA” ALIRKEN, KÜÇÜKBAŞ KATEGORİSİNDE İSE 145 KİLOGRAM AĞIRLIĞI İLE “DOLİ” İSİMLİ KOÇ ALDI.

Bursa'nın Yıldırım ilçesinin İsabey Mahallesi'nde kurulan kurban pazarı, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların ağırlıkları ile renkleniyor. Büyükbaş kategorisinde "Paşa" adlı kurbanlık, 1 ton 50 kilogram ağırlığıyla en ağır büyükbaş kurban olarak dikkat çekerken, küçükbaş kategorisinde ise "Doli" adlı koç, 145 kilogram ağırlığıyla öne çıktı.

Kurban Bayramı'na bir hafta kala pazarlar, hayvan satışlarının yoğun olduğu yerler haline geliyor. İsabey kurban pazarında bazı çadırlarda satışlar son aşamaya gelirken, büyükbaş hayvanlar 50 bin ila 200 bin Türk Lirası arasında alıcı buluyor.

İzmir'den gelen Emir Ali Özyakar, "Paşa" adlı büyükbaş kurbanlığın 1 ton 50 kilogram ağırlığında olduğunu belirterek, "Bursa İsabey kurban pazarının en ağır büyükbaş kurbanı Paşa'dır. Eğer bu pazarda Paşa'dan daha ağır bir kurbanlık bulunursa, Paşa'yı hediye olarak vereceğim. Fiyatını 200 bin Türk Lirası olarak belirledik. Alıcısına şimdiden hayırlı olsun." dedi.

Öte yandan, İsabey'in en ağır küçükbaş kurbanlığı ise 145 kilogram ağırlığındaki "Doli" oldu. Çanakkale'den gelen satıcı, Doli'nin 16 bin Türk Lirası'na satıldığını söyledi.

Kurban pazarında en uygun fiyatlı kurbanlık ise 5 bin 300 Türk Lirası'ndan alıcı buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER