© Baykuş Haber

Özhaseki: TOKİ’den konut ve iş yeri alanlara peşin ödemelerde yüzde 25 indirim yapılacak

ANKARA, (DHA)- ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ”TOKİ’den konut ve iş yeri alan vatandaşlarımız, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecek” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla konut ve iş yeri satın almış olan vatandaşlara özel bir indirim kampanyası açıklandığını duyurdu. Bu kampanya kapsamında, TOKİ'den konut veya iş yeri alan ve geri ödemeleri 2022 yılı Haziran ayının sonuna kadar başlamış olan vatandaşlar, borçlarını peşin ödemek istediklerinde yüzde 25 indirimden faydalanabilecekler.

Bakan Özhaseki, bu kampanyadan yararlanma koşullarını açıklarken, borçlarını tamamen kapatamayacak olan alıcıların da borç bakiyelerinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla kısmi bir ödeme yaparak indirim kampanyasından faydalanabileceğini belirtti. Kampanya, 21 Eylül'de başlayacak ve 19 Ekim'de sona erecek.

Bu kampanyadan yararlanmak isteyen alıcıların, öncelikle borçlarını kapattıkları ayın taksit ödemelerini tamamlamış olmaları gerekiyor. Ayrıca, geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması şartı da aranıyor. Kampanyaya katılan konut ve iş yeri alıcıları, borçlarını kapatmak için Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler.

Kampanya tarihinden sonra yapılan borç kapatma veya kısmi ödemelerde indirim kampanyası geçerli olmayacak. Ayrıca, kalan taksit sayısı 12'den az olan alıcılar da indirim kampanyasından faydalanamayacaklar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER