© Baykuş Haber

Pakistan-Türkiye İkili Siyasi İstişareleri 6. oturumu gerçekleştirildi

PAKİSTAN-TÜRKİYE İKİLİ SİYASİ İSTİŞARELERİNİN (BPC) ALTINCI OTURUMU ANKARA’DA, PAKİSTAN DIŞİŞLERİ MÜSTEŞARI DR. ASAD MAJEED KHAN VE TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI BURAK AKÇAPAR YÖNETİMİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ankara'da gerçekleştirilen Pakistan-Türkiye İkili Siyasi İstişarelerinin (BPC) altıncı oturumu, Pakistan Dışişleri Müsteşarı Dr. Asad Majeed Khan ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda, iki ülkenin siyasi ilişkileri, ticaret, bağlantılar, savunma, eğitim, kültür ve halklar arası temasları içeren geniş bir işbirliği yelpazesi ayrıntılı olarak gözden geçirildi.

Taraflar, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin (HLSCC) önemini vurgulayarak, 7. Toplantısının İslamabad'da erken bir tarihte yapılması konusunda anlaştılar. Ayrıca, Stratejik Ekonomik Çerçeve (SEF) kapsamında kaydedilen ilerlemeye de dikkat çekildi.

Bilişim, bilim ve teknoloji, Ar-Ge, sağlık, eğitim, tarım ve denizcilik gibi birçok alanda iki ülkenin işbirliği potansiyeli vurgulandı ve bu alanlardaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi kararlaştırıldı. Savunma alanında kaydedilen önemli ilerleme takdir edildi ve bu işbirliğini daha yüksek seviyelere taşıma taahhüdü verildi.

Toplantı sırasında bölgesel ve küresel konular da ayrıntılı olarak ele alındı. BM, İİT, EİT ve D8 gibi çok taraflı forumlarda yakın koordinasyonun sürdürülmesi isteği dile getirildi. İki ülke arasındaki tarihi ilişkilerin önemi vurgulandı, bu ilişkilerin güçlendirilmesi ve ekonomik işbirliğine dönüştürülmesi konusundaki kararlılık yineledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER