© Baykuş Haber

Pakistanın eski Başbakanı Khanın tutukluluk süresi yeniden uzatıldı

PAKİSTAN'DA MAHKEME, ESKİ BAŞBAKAN IMRAN KHAN'IN DEVLET SIRLARINI SIZDIRMAKLA SUÇLANDIĞI DAVADA TUTUKLULUK SÜRESİNİ 14 GÜN DAHA UZATTI.

Pakistan'da eski Başbakan Imran Khan'ın devlet sırlarını sızdırmakla suçlandığı dava ile ilgili olarak mahkeme, tutukluluk süresini 14 gün daha uzattı. Bugün Pencap eyaletindeki yüksek güvenlikli Attock Cezaevi'nde gerçekleştirilen duruşmada bu karar alındı.

Pakistan Federal Soruşturma Ajansı'na göre, eski Başbakan Khan ve eski Dışişleri Bakanı Shah Mahmood Qureshi, Pakistan'ın Washington Büyükelçisi tarafından gönderilen gizli bir telgrafın içeriğini kamuoyuna açıklamak ve bunu siyasi kazanç için kullanmakla suçlanıyor. Imran Khan ise bu telgrafın, ABD'nin Nisan 2022'de Pakistan hükümetini düşürmesi için orduya baskı yaptığını kanıtladığını iddia ediyor. Ancak ABD ve Pakistan ordusu, bu iddiaları reddediyor.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki yüksek mahkeme, 29 Ağustos'ta Imran Khan'ın yolsuzluk davasında aldığı 3 yıl hapis cezasının ertelenmesine ve kefaletle serbest bırakılmasına karar vermişti. Ancak Khan'ın hala 9 ayrı davadan dolayı yeniden tutuklanma riski bulunuyor. 30 Ağustos'ta ise devlet sırları davasında Khan'ın tutukluluk süresi 14 gün daha uzatılmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER