© Baykuş Haber

Pakistanlı bilgisayar mühendisi omuzunda ve kucağında gezintiye çıkardığı 4 kedisiyle ilgi çekiyor

GÜMÜŞHANE’DE YAŞAYAN PAKİSTANLI LOKMAN HAMEED’İN HER GÜN OMUZUNA VE KUCAĞINA ALARAK GEZDİRDİĞİ 4 KEDİSİ KENTİN MASKOTU OLDU.

Gümüşhane'nin sıcak insanı Lokman Hameed'in 4 sevimli kedisi, şehrin maskotları haline geldi. Lokman Hameed, Gümüşhane'nin tanınmış bir bilgisayar mühendisi olarak bilinse de aynı zamanda uzun yıllardır kedilerle iç içe bir hayat sürdürüyor. Hem evinde hem de sokakta yaşayan kedilere ilgi gösteren Lokman, yerel hayvanseverlerin saygısını kazanmış durumda.

Gümüşhane'nin sokaklarında sık sık dolaşırken omuzunda ve kucağında 4 kedisiyle sıkça karşılaşabilirsiniz. Bu dört kedinin isimleri Aslan, Buga, Frosty ve Oreo, Lokman'ın sadık dostları olarak her an onun yanında. Bu sevimli dört patili dostuyla birlikte şehrin caddelerinde yürüyüş yaparken, Lokman ve kedileri ilgi odağı oluyor. Vatandaşlar, bu renkli grupla fotoğraf çekinmekten ve kedileri sevmekten geri durmuyorlar.

Lokman, "12 yıldır kedi besliyorum. Şu an benim evimde 9 yetişkin ve 7 yavru kedi var. Hepsi eğitimli ve bana bağlılar. Kedilerim hasta olmaz, insanlar bazen korkar ama benim kedilerim her zaman sağlıklıdır. Kedileri görenler bazen sevgiyle yaklaşırken bazıları korkar, ama ben hiçbir zaman bir kedinin korktuğunu görmedim. Onlar sokak hayvanlarıdır aslında, özgürce dolaşmaları gerekir. Onlarla geziyoruz, oynuyoruz ve beni bırakmıyorlar. Tasma kullanmıyorum, çünkü onlar özgürce gezmeyi hak ediyorlar. Kimileri sadece cins kediler beslediğim için eleştirebilir, ama aslında 22 tane sokak kedisi de büyütüyorum. Gümüşhane'de cins kedilerin yarısının benim yetiştirdiğim kediler olduğunu söyleyebilirim. Yavruları da isteyenlere veriyorum. Onlar sessiz, dertlerini anlatamazlar, ama ben artık onları anlıyorum, ne zaman aç olduklarını, ne istediklerini hissedebiliyorum." şeklinde konuştu.

Görüntüleri görenler arasında olan Teoman Aras, "Hayvanlar canlıdır, sessiz hizmetkarlarıdır. Bu kardeşimi kutluyorum, zaten kendisini tanıyorum, bir bilgisayar mühendisi ve çok mütevazi bir insan. Onu bu şekilde görmek çok hoşuma gidiyor." şeklinde ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER