© Baykuş Haber

Pakistanlı heyetten simülasyon merkezine ziyaret

"PAKİSTAN DEPREM ARAŞTIRMA ALT YAPISININ İYİLEŞTİRİLMESİ PROJESİ" ÇERÇEVESİNDE TÜRKİYE’YE GELEN 12 KİŞİLİK HEYET, KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİSMOLOJİK İZLEME VE DEPREM EĞİTİM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ. HEYET, KOCAELİ’DE YAPILAN ZEMİN İNCELEMELERİ VE DEPREMSELLİK ÇALIŞMALAR HAKKINDA YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI.

"Türkiye'ye gelen Pakistanlı Heyet, Kocaeli Deprem Merkezini Ziyaret Etti"

Pakistan Deprem Araştırma Alt Yapısının İyileştirilmesi Projesi kapsamında Türkiye'ye gelen 12 kişilik heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Heyet, Kocaeli'de gerçekleştirilen zemin incelemeleri ve depremsellik çalışmaları hakkında yerel yetkililerden bilgi aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem bilincini yaygınlaştırmak amacıyla teorik ve pratik eğitimler sunan Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'ni bünyesinde barındırıyor. Bu merkez, yurtdışından gelen ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Bu çerçevede, "Pakistan Deprem Araştırma Alt Yapısının İyileştirilmesi Projesi" kapsamında Türkiye'ye gelen 12 kişilik Pakistanlı heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı ile SESRIC-İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından desteklenen bu heyet, Kocaeli'de gerçekleştirilen zemin incelemeleri ve depremsellik çalışmaları hakkında Büyükşehir yetkililerinden detaylı teknik bilgi aldı.

Büyükşehir Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Yaltırak, Pakistanlı heyete, "Uygulamalı Deprem Eğitimi" ve "Kocaeli Yerel Deprem Kayıt Ağı" konularında teknik açıklamalarda bulundu. Bu ziyaret, deprem araştırmaları ve bilgi paylaşımı açısından önemli bir işbirliği örneği olarak dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER