© Baykuş Haber

Palu ailesi davası ertelendi

MELİKE TAHNAL'IN SAKARYA'DA ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN PALU AİLESİ OLARAK BİLİNEN 1'İ TUTUKLU 6 SANIĞIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ. (ARŞİV)

Kocaeli'de 15 yıl önce kaybolan ve iddiaya göre cinayete kurban giden Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın öldürülmesiyle ilgili olarak, "Palu ailesi" olarak bilinen 1'i tutuklu 6 sanığın yargılanması devam ediyor. Melike Tahnal'ın öldürülmesi davasının duruşması Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Melike Tahnal'ın eniştesi olan tutuklu sanık Tuncer Ustael SEGBİS üzerinden, müşteki ve sanık avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Duruşma arasında gelen belgelerin kayda geçirilmesinin ardından, Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını celse arasında sunacağını ve sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Müşteki ve sanık avukatları ise eksik hususların tamamlanmasını istedi.

Söz verilen tutuklu sanık Ustael, önceki savunmalarını tekrarladı ve kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın Cumhuriyet savcısına gönderilmesine, mütalaanın sunulmasının ardından sanık ve avukatlarına savunma yapmaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi ise 2008 yılında Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Meryem Tahnal ve küçük kızı Melike Tahnal'ın kaybolmasıyla başlamıştı. İlerleyen soruşturma sonucunda, kayıp Meryem Tahnal'ın ailesi ve Palu ailesi olarak bilinen bazı kişiler çeşitli suçlardan hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak bu karar, aile bireylerinin aynı avukat tarafından savunulduğu gerekçesiyle "usul hatası" nedeniyle bozulmuştu. Melike Tahnal'ın öldürülmesi olayı ise daha sonra meydana geldi ve bu davaya dönüştü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER