© Baykuş Haber

Pamukkale Teknokent ‘Dijital Dönüşüm İle Değişim programına ev sahipliği yaptı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (PAÜ), İL SANAYİ VE TEKNOLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ VE PAMUKKALE TEKNOKENT İŞ BİRLİĞİNDE HAZIRLANAN “DİJİTAL DÖNÜŞÜM İLE DEĞİŞİM” PROGRAMI 20 HAZİRAN 2023 TARİHİNDE PAMUKKALE TEKNOKENT’TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ve Pamukkale Teknokent iş birliğiyle gerçekleştirilen "Dijital Dönüşüm ile Değişim" programı, 20 Haziran 2023 tarihinde Pamukkale Teknokent'te düzenlendi. Programın açılış konuşmalarını Pamukkale Teknokent Genel Müdür Vekili Doç. Dr. İsmail Ovalı ve İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Sefa Gökalp gerçekleştirdi. Ayrıca Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri ve il sanayi sektör temsilcileri de programa katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Pamukkale Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Moda Tasarım Programı Dr. Öğr. Üyesi Derya Tatman tarafından "Tekstilde Dijital Dönüşüm, Verimlilik ve Sürdürülebilirlik" başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Bu sunumda, moda tasarımında dijital iş akışı, stok kontrol yazılımları, 3D tasarım ve numune hazırlama yazılımları, bilgisayarda kalıp hazırlama, kesimhane yazılım ve otomatları, 2D tasarım yazılımları, nakış yazılımları, tekstil yüzey tasarımı (dokuma-örme) yazılımları gibi konular ele alındı. İşletmelerin ürün tasarımında dijital yöntemleri kullanarak elde edebilecekleri faydalar sunumda vurgulandı.

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği sunumun ardından "Dijital Dönüşüm ile Değişim" konusunu ele alan bir panel düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü Net İnternet Yönetim Kurulu Başkanı Osman Makal üstlendi, ve panelistler arasında Norbit Yazılım Kurucu Ortağı Murat Kayacık, Tekobel Teknoloji Kurucu Ortağı Bahadır Şenel ve HNC Akıllı Tahta Kurucu Ortağı Göktuğ Hançer yer aldı. Panele, Pamukkale Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren teknoloji şirketlerinin temsilcileri olarak katılan panelistler, dijital dönüşümün iş dünyasına etkilerini, sektörel değişiklikleri ve müşteri deneyimini ele aldılar. Ayrıca, dijital dönüşümün iş süreçlerini yeniden tasarlama ve otomasyona bağlama süreçlerinde insan kaynağı gereksinimlerinin nasıl değiştiğini de paylaştılar.

Programın sonunda katılımcılara katılım sertifikaları takdim edildi. Bu etkinlik, dijital dönüşümün iş dünyasına etkilerini anlama ve gelecekteki fırsatları değerlendirme konusunda katılımcılara önemli bilgiler sunarak başarılı bir şekilde tamamlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER