© Baykuş Haber

Pamukkalede hasat başladı

SADECE TURİZM DEĞİL TARIMDA DA ADINDAN SÖZ ETTİREN PAMUKKALE BELEDİYESİ, İLÇEDE ÇİFTÇİLİK VE HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN VATANDAŞLARA DESTEK OLAN PROJELERİNE DEVAM EDİYOR.

Pamukkale Belediyesi, turizmin yanı sıra tarım alanında da önemli projelere imza atmaya devam ediyor. İlçede çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara yönelik desteklerini sürdüren belediye, bu yıl tarımsal alandaki başarı grafiğini artırıyor. Pamukkale ilçesinde 31 mahallede çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar bulunuyor ve belediye bu vatandaşları desteklemek için çalışmalarına devam ediyor. 2022 yılında başlatılan projeyi bu yıl daha da büyüterek sürdüren Pamukkale Belediyesi, geçen yıl 10 dönüm arazide gerçekleştirilen ekimi, bu yıl 200 dönümde gerçekleştirdi. Mart ayında gübreleme çalışmaları tamamlanan arazide yılın ilk hasadı da başarıyla gerçekleştirildi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bu projenin ilçenin farklı mahallelerinde hayvancılık yapan insanlarla paylaşılmak üzere, kendi ürünlerini üretme amacıyla başlatıldığını belirtti. Başkan Örki, hasadın başladığı bu dönemde çiftçilere destek olmayı sürdüreceklerini ve projeyi daha da büyütmeyi planladıklarını ifade etti. Örki, ayrıca sel felaketlerinin yaşandığı dönemde de belediye ekiplerinin çiftçilerin arazi yollarını onarmak için sahada çalıştığını vurguladı ve bereketli bir hasat sezonu diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER