© Baykuş Haber

Papa Francisin ameliyatı başarılı geçti

Katoliklerin dini lideri Papa Francis, karın bölgesindeki fıtık nedeniyle Roma'daki Gemelli Hastanesi'nde başarılı bir şekilde gerçekleştirilen 3 saatlik ameliyatı geçirdi. Vatikan'dan yapılan açıklamada ameliyatın sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlandığı belirtildi.

Papa'nın taburcu olacağı tarih henüz açıklanmazken, Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni ameliyat öncesi yaptığı açıklamada, "Sağlık tesisinde kalışı, ameliyat sonrası normal bir iyileşme süreci sağlamak için birkaç gün sürebilir" dedi.

İtalyan medyası, Papa'nın ameliyat sonrası 18 Haziran'a kadar planlanmış tüm etkinliklerini iptal ettiğini bildirdi. Bu son ameliyat, Papa Francis'in göreve başladığı 2013 yılından bu yana hastanede müşahede altında kalacağı üçüncü kez olacak.

Papa, geçtiğimiz Mart ayında solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaneye yatırılmış, ayrıca daha önce sol kolondaki divertiküler daralma nedeniyle de ameliyat geçirmişti. Papa Francis ayrıca genç yaşlarda akciğerlerinin bir kısmını kaybetmiş ve sağ dizindeki rahatsızlıklar nedeniyle tekerlekli sandalye kullanmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER