© Baykuş Haber

Para Yelkende kupalar sahiplerini buldu

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN DESTEĞİYLE DARICA BALYANOZ KOYU'NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN PARA YELKEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ELEMELERİ NEFES KESTİ. FİNAL MÜSABAKALARI SONUNDA DÜZENLENEN ÖDÜL TÖRENİNDE DERECEYE GİREN SPORCULARA KUPA VE MADALYALARI VERİLDİ.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen Para Yelken Türkiye Şampiyonası elemeleri büyük bir heyecanla tamamlandı. Final müsabakalarının ardından gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalya ve kupaları takdim edildi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Para Yelken Türkiye Şampiyonası'na Türkiye'nin dört bir yanından gelen 20 bedensel engelli sporcu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin "Sporda Ben De Varım" projesinin 4 bedensel engelli sporcusu katıldı. 3 Haziran'da başlayan ve 8 Haziran'da final müsabakalarıyla sona eren yarışlar, unutulmaz anlara sahne oldu.

Yarışlarda genel sıralamada birinci erkek ve birinci kadın sporcu milli takımı temsil etme hakkı kazandı. Ödül töreninde dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi. Para Yelken Türkiye Genel kategorisinde birinci Miray Ulaş (Mersin Ferdi), ikinci İbrahim Kalay (Mersin Yelken Yat Sporları), üçüncü ise Emir Turnacıgil (Karadeniz Ereğli Gençlik) olarak belirlendi. Bu sporculara kupa ve madalyalarını Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Çiçek takdim etti.

Para Yelken Türkiye Gençler kategorisinde ise Karadeniz Ereğli Gençlikspor sporcuları dereceye girdi. Birincilik kürsüsüne çıkan Büşra Nur Çelik, ikinci olan Furkan Ercin ve üçüncülüğü elde eden Yiğit Efe Yıldırım’a kupa ve madalyalarını Darıca Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Candemir takdim etti.

Şampiyonanın düzenlenmesine katkı sağlayan isimlere de teşekkür plaketleri verildi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Para Yelken Branşı Asbaşkanı Gökhan Arsu, Kocaeli Yelken İl Temsilcisi Tahir Tarım, Bayramoğlu Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Prof. Dr. Feridun Vural ve Darıca Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Candemir teşekkür plaketleriyle onurlandırıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER