© Baykuş Haber

Paramedik öğrencilerine eğitim

ÜSTLENDİKLERİ GÖREVLERİ İLE YAŞAMSAL ÖNEM TAŞIYAN PARAMEDİKLER; ACİL DURUM ÇAĞRILARINA YANIT VEREN, OLAY YERİNDE VE AMBULANSTA İLK TIBBİ AYIRICI TANI VE ACİL TEDAVİLERİ BAŞLATARAK YAŞAMDA KALIMI SAĞLAYAN VE ACİL TIP SİSTEMİNDE HASTANEYE ULAŞTIRAN EKİPLEDİR.

Başkent Üniversitesi Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Paramedik öğrencilerine önemli bir eğitim verdi. Bu eğitim, öğretim yılının üçüncü farklı etkinliği olarak Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Eğitim, Paramediklerin yaşam kurtarma görevlerini üstlendiği ve hayati öneme sahip olduğu vurgulanarak, acil durum çağrılarına yanıt veren, olay yerinde ve ambulansta ilk tıbbi ayırıcı tanı ve acil tedavileri başlatarak hastaneye ulaştıran bu ekiplerin rolüne odaklandı.

Paramedik Derneği Adana İl Komisyon Başkanı Tamer Fındıklı, sahada ambulans ekipmanları kullanımı konulu eğitime katılarak şunları söyledi: "Görevlerimiz çok kritik ve hayati öneme sahip. Bizler sahada çok zor şartlarda çalışan, hastaların can güvenliğinden sorumlu Paramedikleriz. Her şartta tek önceliğimiz olan işimiz yaşamda kalımı ve hastane öncesi acil bakımı başlatmak ve sağlamaktır. Mesleğimizde vicdan, merhamet ve empati çok önemli. En acı zamanlarda bile profesyonel davranarak işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Amacımız tüm dünyada Türk Paramediklerini zirveye çıkarmak. Bunun için tüm sağlık profesyonelleri mesleklerini ileri taşımak için mücadele etmeliler."

Paramedik Derneği Eğitimden Sorumlu Adana İl Başkan Yardımcısı Yasin Başer ise Paramedik öğrencilerine verilen eğitimin içeriğini açıkladı. Bu eğitimin saha ekiplerini hazırlamak amacıyla düzenlendiğini belirten Başer, ambulans ekipmanlarının kullanımını, ambulans içindeki biyomedikal aletleri, taşınma sedyelerini ve stabilizasyon sedyelerinin doğru kullanım detaylarını öğrencilere uygulamalı olarak aktardıklarını söyledi.

Ayrıca, programın Paramediklerin eğitimlerini güncellemeyi ve eğitim standartlarını belirlemeyi amaçladığını, diğer hastane öncesi acil bakımda çalışanlar arasında iş birliği yaparak bu hizmeti en gelişmiş ülkelerle rekabet edecek şekilde akredite edilmiş bir seviyeye getirmeyi hedeflediğini belirtildi. Bu nedenle hizmet içi kurslar, seminerler, sempozyumlar, çalıştaylar ve uygulamalara devam edileceği vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER