© Baykuş Haber

Parıldar kurban pazarı ile satış kesim yerlerini inceledi

YALOVA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ SUAT PARILDAR YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ KURBAN PAZARI İLE SATIŞ VE KESİM YERLERİNİ ZİYARET EDEREK KURBAN SATICI VE ALICILARI İLE SOHBET ETTİ.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban pazarı, satış ve kesim yerlerini ziyaret ederek kurban satıcıları ve alıcılarıyla görüştü. Ayrıca, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü İskender Karael ile birlikte incelemelerde bulundu ve kurban satıcılarıyla kurbanlıkların satışı ve kesimi hakkında sohbet etti. İl Müdürü Parıldar ayrıca bir kurban pazarlığına aracılık ederek satışın gerçekleşmesine katkı sağladı.

İl Müdürü Parıldar, yaptığı ziyaretlerde kurban alımı, kesimi ve kurban etinin işlenmesi ve saklanması hakkında şunları kaydetti: "Kurban Bayramı sebebiyle büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketlerinin yoğun olduğu bu dönemde, hayvan hastalıklarının yayılma riski de artmakta ve dolaylı olarak ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olmaktadır. Bu olumsuzlukların önlenmesi amacı ile bir takım tedbirlerin alınması; yetiştiricilerin, hayvan satıcılarının ve hayvan alıcılarının bu tedbirlerin gereklerini yerine getirmeleri önemlidir. İl dışından İlimize kurbanlık olarak hayvanlarını sevk eden hayvan sahiplerinin İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’nden Veteriner Sevk Raporu almaları zorunludur."

Sığır, Manda ve Deve gibi büyükbaş hayvan satın alacakların, alacakları hayvanların kulak küpesi, pasaportu veya "Veteriner Sağlık Raporu" olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca vatandaşların Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "TarımCebimde" mobil uygulamasını kullanarak kurbanlık hayvanların bilgilerini sorgulayabileceklerini ifade etti.

Kurbanlık etlerin nasıl saklanması gerektiği konusunda da bilgi veren İl Müdürü Parıldar, etlerin temiz kaplarda muhafaza edilmesi ve uygun sıcaklıkta saklanması gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER