© Baykuş Haber

Paris Saint-Germain Academy Turkey U15 Kız Takımı, dünya üçüncüsü oldu

Paris Saint-Germain Kulübü'nün dünya genelindeki resmi akademileri arasında gerçekleşen Paris Saint-Germain Academy World Cup organizasyonunda, Türkiye U15 Kız Takımı ilk kez katıldığı turnuvayı 3. sırada tamamlayarak bronz madalya kazandı.

Türkiye U15 Kız Takımı, 6 maçta 4 galibiyet ve 2 yenilgi elde ederek bu önemli başarıyı elde etti. Turnuvaya ilk kez bir kız futbol takımı ile katılan Paris Saint-Germain Academy Turkey, A Grubu maçlarında PSG Academy Antiller ve Amerika Birleşik Devletleri'ni aynı skorla 2-1 mağlup ederken, Fransa ile oynadığı karşılaşmada 4-0 mağlup oldu.

Turnuvanın ikinci gününde Brezilya Akademisi'ne 2-0 kaybeden Türkiye, Katar'ı 4-0 ile geçerek üçüncülük maçı oynamaya hak kazandı. Paris Saint-Germain A Takımı'nın stadı olan Parc des Princes'te oynanan üçüncülük-dördüncülük mücadelesinde Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri'ni 2-0 mağlup ederek bronz madalyayı kazandı.

Paris Saint-Germain Academy Turkey Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Uğurlu, kadın futbolunun yükselişini değerli bulduklarını ve genç sporcuları A Milli Takım yolunda başarılı bir şekilde yetiştirmenin hedeflerinden biri olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde kadın futbolunu desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Baş Antrenör Hamza Gezmiş ise Fransa'da elde edilen başarının genç sporcuları ilham kaynağı yapacağını ifade etti. Gezmiş, gelecekte daha fazla başarı elde ederek sporcuları uluslararası profesyonel kariyerlerine hazırlamak istediklerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER