© Baykuş Haber

Pariste Kurban Bayramı namazında camiler doldu taştı

FRANSA’NIN BAŞKENTİ PARİS’TE MÜSLÜMANLAR CAMİLERE AKIN EDEREK BAYRAM NAMAZINI KILDI.

Paris'te Müslümanlar, Kurban Bayramı'nı coşkuyla karşıladı. Başkentte bulunan camiler bayram namazı için dolup taştı. Özellikle Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Merkez Camisi'nde yüzlerce kişi toplandı. Camiye akın eden Müslümanlar, bayram namazını kıldıktan sonra dualar edip birbirleriyle bayramlaştı. Camiye gelen kalabalık nedeniyle trafikte kısa süreli aksamalar yaşandı.

Namaz sonrası cami avlusuna çıkan bazı vatandaşlar, kurbanlarını Paris'te kestiklerini ifade ederken, bazıları ise kurbanlarını Türkiye'de kestiklerini belirtti. Kimi vatandaşlar ise kurban kesmek yerine bağışta bulunduklarını açıkladı.

Bayram namazı öncesinde cemaate hitap eden Paris DİTİB Din Hizmetleri Ataşesi Prof. Dr. İbrahim Işıtan, bayramların toplumsal birlik ve beraberliği simgelediğini ve sevgi, yardımlaşma, dayanışma ve fedakârlığın vurgulandığı günler olduğunu ifade etti.

Namazın ardından, Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe ve Paris DİTİB Din Hizmetleri Ataşesi Prof. Dr. İbrahim Işıtan, bayram namazını kıldırdıkları imam ile birlikte vatandaşlarla bayramlaştılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER