© Baykuş Haber

Paulo Coelho'nun fotoğrafını paylaştığı Türk çoban: Köyümüze bekliyoruz

Ünlü yazar Paulo Coelho'nun paylaştığı fotoğraftaki Türk çobanın kimliği, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Demireli Mahallesi'nde yaşayan 73 yaşındaki Necati Değirmenci olarak belirlendi. Değirmenci, Coelho ile tanışma isteğini dile getirerek yazarı köyüne davet etti.

Paulo Coelho'nun ünlü eseri Simyacı, 1988 yılında yayımlandığında büyük ilgi görmüş ve fenomen haline gelmişti. Geçtiğimiz Salı günü, Coelho, Türkçe'de 1996 yılında yayımlanan kitabının fotoğrafını elinde tutan Türk çobanın resmini paylaşarak, "Bir Türk çoban, Endülüslü bir çoban hakkında bir şeyler okuyor. Yeryüzünde her insanın kendisini bekleyen bir hazinesi vardır. SİMYACI" mesajını paylaşmıştı.

Bu çobanın kimliği sonradan Necati Değirmenci olarak belirlendi. Gezgin Selçuk Tanaydın, Necati Değirmenci'ye kitap hediye edip fotoğrafını çekmiş ve bu fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşıp Paulo Coelho'yu etiketlemişti. Paulo Coelho da bu fotoğrafı kendi sosyal medya hesabından paylaşarak Türk çobanı dünya çapında tanıttı.

Necati Değirmenci, bu paylaşımı gördüğünde büyük mutluluk yaşadı. 60 yıldır çobanlık yaptığını ve 5 çocuk ile 13 torun sahibi olduğunu belirten Değirmenci, "Selçuk, meraya gezmeye gelmişti. Kitabı verip, benim resmimi çekti. Daha sonra internette paylaşmış. Coelho'nun beni paylaştığını haberlerden öğrendim. Kitabı yarıya kadar okudum. Şu anda torunum kitabı okuyor. Yazarla tanışmak istiyorum ve onu köyümüze davet ediyorum. Köyümüz çok güzel, Coelho'yu da buraya bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER