© Baykuş Haber

Pekinde Haziran ayı sıcaklık rekoru

ÇİN’İN BAŞKENTİ PEKİN’DE TERMOMETRELERİN 40,7 SANTİGRAT DERECEYİ GÖSTERMESİYLE HAZİRAN AYI SICAKLIK REKORU KIRILDI.

Çin'in başkenti Pekin'de Haziran ayı sıcaklık rekoru, hava sıcaklığının 40 dereceyi aşmasıyla kırıldı. Çin'in kuzey bölgesinde hala etkisini sürdüren sıcak hava dalgası, Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi tarafından duyuruldu. Pekin'de yerel saatle 14.30'da hava sıcaklığı 40.7 dereceye ulaştı. Bu, başkentin 29 Mayıs 2014'ten bu yana ilk kez 40 dereceyi aştığı anlamına geldi ve Haziran ayı için yeni bir sıcaklık rekorunu temsil ediyor. Ayrıca Pekin'in kuzeydoğusundaki Tanghekou kasabasında ise termometreler 41.8 dereceyi göstererek ülkenin en sıcak noktası haline geldi.

Pekin'de turuncu alarm verildi ve yerel yetkililer, halkı aşırı sıcak hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle yaşlı ve hassas gruplara açık havada uzun süre kalmamaları önerildi. Bu sıcak hava dalgası, Pekin'in yanı sıra Tianjin kenti ile Hebei ve Shandong eyaletlerini de geçtiğimiz haftadan beri etkisi altına aldı. Meteoroloji yetkilileri, sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirtti.

Çin'in sıcaklık uyarı sistemi dört kademeli bir yapıya sahipken, kırmızı en şiddetli seviyeyi, turuncu ise ikinci en yüksek seviyeyi temsil ediyor. Bu rekor aynı zamanda Pekin'deki hava sıcaklığının modern kayıtların tutulmaya başladığı 1961 yılından bu yana Haziran ayında 40.6 dereceyi aşarak en yüksek sıcaklığı temsil ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER