© Baykuş Haber

Perde ‘depremzede çocuklar için açıldı

İEÜ TİYATRO KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ, İSVİÇRELİ YAZAR FRİEDRİCH DÜRRENMATT'IN 'YAŞLI HANIMIN ZİYARETİ' ADLI OYUNUNU DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN SAHNELEDİ.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tiyatro Kulübü öğrencileri, İsviçreli yazar Friedrich Dürrenmatt'ın "Yaşlı Hanımın Ziyareti" adlı oyununu depremzede çocuklar için sahneledi. Sanatın birleştirici gücünü kullanarak bir iyilik köprüsü oluşturan İEÜ gençleri, oyun izleyicilerinden bilet yerine yanlarında 8-12 yaş aralığındaki çocuklar için kitap getirmelerini istedi.

Bu örnek davranış, hızla yayıldı ve İzmirliler, salonu tamamen doldurarak etkinliğe katıldı. İEÜ Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte çocuklar için 435 kitap toplandı. Bu kitaplar, deprem bölgesindeki bir okulun kütüphanesine bağışlanmak üzere Milli Eğitim yetkililerine teslim edildi.

İEÜ Sanat Koordinatörü Sinemis Eser Akaoğlu, öğrencilerin oyunu sahnelemek için profesyonel tiyatro sanatçılarıyla 8 hafta boyunca çalıştıklarını ve kostüm konusunda İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün destek sağladığını belirtti. Akaoğlu, projenin sonunda duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplanan kitapların depremzedelerin ihtiyacını karşılamak için bir okula bağışlandığını söyledi.

İEÜ Sanat Koordinatörü, öğrencilerin bu projede büyük emek harcadığını ve farklı bölümlerden gelen 50'den fazla öğrencinin sahnede ve sahne arkasında görev aldığını ifade etti. Bu özel etkinlikte yer almanın kendilerini çok mutlu ettiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER