© Baykuş Haber

Perinthos Antik Kenti’ndeki tiyatronun oturma sıralarına ait izler bulundu

Mehmet YİRUN-Şafak TAŞOYAR/ TEKİRDAĞ, (DHA)- TEKİRDAĞ’ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Perinthos Antik Kenti’nde bulunan, Trakya’nın en büyük tiyatrosunun gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ederken, Kazı Başkanı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem, ”Şimdi sahne binasında kazıyoruz, aşağı yukarı eksi 4,5 metre kotunda oturma sıralarının arasında yer alan basamaklarla oturma sıralarına ait izlere ulaştık. Bu da çok sevindirici” dedi.

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Perinthos Antik Kenti'nde gerçekleştirilen kazı çalışmaları, Trakya'nın en büyük tiyatrosunu gün yüzüne çıkarmak için sürüyor. Kazı Başkanı olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem, tiyatroyla ilgili yapılan kazılarda eksi 4,5 metre kotunda oturma sıralarına ait izlere ulaşıldığını ve bu bulgunun oldukça sevindirici olduğunu belirtti.

Marmaraereğlisi'ndeki Perinthos Antik Kenti'nin kazı çalışmalarına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu gibi yetkililer de katıldı. Coşkun, kazı çalışmalarının hızla ilerlediğini ve bilimsel açıdan önemli buluntulara ulaşıldığını ifade etti.

Perinthos Antik Kenti, turistik açıdan önemli bir potansiyele sahip olacak gibi görünüyor ve bu kazılar, bölgeye ilgiyi artırabilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER