© Baykuş Haber

PFDKdan Galatasaraya 476 bin TL para cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son kararlarını açıkladı ve Galatasaray, MKE Ankaragücü maçında yaşanan olaylar nedeniyle toplam 476 bin TL para cezasına çarptırıldı.

PFDK tarafından yapılan açıklamada, Kayserispor Kulübü sporcusu Yaw Ackah'ın, Fatih Karagümrük ile oynanan müsabakada rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 resmi müsabakadan men cezası aldığı belirtildi.

MKE Ankaragücü Kulübü ise Galatasaray ile oynanan müsabakada stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 100 bin TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, aynı maçta taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 250 bin TL para cezası ile cezalandırıldı. Aynı müsabakada yaşanan saha olayları nedeniyle de 56 bin TL para cezası verildi.

Galatasaray da aynı maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 8. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 220 bin TL para cezasına çarptırıldı. Aynı müsabakada merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve aynı sezon içinde 5. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 200 bin TL para cezası aldı.

Fenerbahçe, Antalyaspor ile oynanan müsabakada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle çirkin ve kötü tezahüratta bulunan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmesine neden oldu.

Trabzonspor ise Giresunspor ile oynanan müsabakada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 9. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 250 bin TL para cezası ile cezalandırıldı. Aynı müsabakada çirkin ve kötü tezahüratta bulunan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesi kararı alındı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER