© Baykuş Haber

Pil Fabrikası ‘kütüphane ile kapılarını açıyor

KEPEZ BELEDİYESİ, 132 BİN METREKARE ARAZİDEN OLUŞAN ANTALYA PİL FABRİKASI YERLEŞKESİNİ, ŞEHRİN HİZMETİNE SUNMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI. MİLLET BAHÇESİ, PROJESİNİN YAPILACAĞI YERLEŞKEDE, İLK OLARAK KÜTÜPHANE YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR.

Kepez Belediyesi, Antalya'da bulunan atıl durumda olan Antalya Pil Fabrikası yerleşkesini şehre hizmet sunmak amacıyla yeniden değerlendirmeye aldı. Bu yerleşkede "Millet Bahçesi" projesi kapsamında kütüphane yatırımına başlandı.

Kepez Belediyesi, Antalya Pil Fabrikası'nın bulunduğu 132 bin metrekarelik araziyi "DokumaPark Projesi" mantığıyla yeniden düzenleyerek şehre kazandırıyor. Bu sayede şehrin merkezinde bulunan iki endüstriyel alan olan Dokuma ve Pil Fabrikaları yerleşkeleri, yeşil alanlar, kültür, sanat, eğitim ve müze tesisleri olarak kullanılacak.

Antalya Pil Fabrikası arazisi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kepez Belediyesine tahsis edildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu alanda yer alan binaları eğitim, spor, kültür ve müze tesislerine dönüştürmeyi planlıyor. İlk olarak bu alandaki bir binanın kütüphane olarak kullanılması için çalışmalar başladı.

870 metrekarelik kullanım alanına sahip olan bina, mevcut mimari dokusunu koruyarak güçlendirilecek. Yüklenici firma, tadilat, elektrik, mekanik, tesisat işleri ve mobilya tefrişat işlerini gerçekleştirerek Pil Fabrikası Kütüphanesi'ni tamamlayacak. Kütüphane, bu yılın son çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor.

Kepez Belediyesi, daha önce Dokuma Fabrikası'ndaki trafo binasını Cemil Meriç Kütüphanesi'ne dönüştürmüştü. Pil Fabrikası Kütüphanesi'nin de büyük ilgi görmesi bekleniyor. Bu proje ile Kepez Belediyesi, şehrin 22 farklı noktasında kütüphane hizmeti sunmaya devam ediyor.

Başkan Hakan Tütüncü, Antalya Pil Fabrikası'nın üretiminin 1998'de durduğunu ve bu fabrika alanını Millet Bahçesi olarak düzenleyeceklerini belirtti. Fabrika binalarının yeşil dokusunu koruyacaklarını ve bu alanda eğitim, kültür, sanat, spor ve müze tesislerini şehir halkının hizmetine sunacaklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER