© Baykuş Haber

Pınarbaşı Yüzme Havuzu, ihaleye çıktı

(ARŞİV) - AYDIN’IN EFELER İLÇESİNDE BULUNAN VE UZUN SÜREDİR ATIL DURUMDA OLAN PINARBAŞI YÜZME HAVUZLARI İÇİN HAZIRLANAN PROJE, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TARAFINDAN ONAYLANMASININ ARDINDAN İHALEYE ÇIKTI.

Aydın'ın Efeler ilçesinde yer alan ve uzun süredir kullanılmayan Pınarbaşı Yüzme Havuzları için hazırlanan proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylandıktan sonra ihale aşamasına geldi. Efeler'in Zafer Mahallesi'nde bulunan Pınarbaşı mevkiinde 1950'lerde inşa edilen ve uzun bir süre aktif olarak kullanılan yüzme havuzları, son 15 yıldır bakımsızlık nedeniyle harabe haline gelmişti. Ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yatırım programına alındıktan sonra, proje çalışmaları tamamlandı. Anıtlar Kurulu ve belediyelerle ilgili sorunların çözülmesiyle birlikte yıkım ve sondaj işlemleri de tamamlandı ve proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylandı. Şimdi ise ihale sürecine geçildi. İhale sonucunda eski tesisin yeniden Yarı Olimpik Yüzme Havuzu olarak kullanılmaya başlanması bekleniyor.

Açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek olan ihaleye katılan firmadan, yer teslimi yapıldıktan sonra 350 takvim günü içinde Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun tamamlanması bekleniyor. Yeni tesis, 2 bin 902 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olacak ve bodrum, zemin, ve +1 katlardan oluşacak. İhale sürecinde son teklif verme tarihi olarak 21 Temmuz 2023 saat 10.00 belirlendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER