© Baykuş Haber

Piyano yolculuğunun ilk yılında, en zor yarışmada şampiyon oldu

Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Piyano Ana Sanat Dalı'nda Lise 3 eğitimi alan öğrenci Güneş Tunçkıran, 10-11 Haziran 2023 tarihlerinde İzmir'de düzenlenen Mozart Akademi 8. Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali'nde birincilik elde etti.

Bu yıl 8. kez düzenlenen festivalde, toplamda 65 piyanist yarıştı ve İzmir Mozart Performans Sanatları Merkezi Ege Perla Sahnesi'nde gerçekleşen yarışma ve festival, iki gün boyunca devam etti. Festival, her yıl olduğu gibi büyük ilgi gördü.

Ulusal ve uluslararası camiadan önemli isimlerden oluşan jürinin karşısına çıkan 65 öğrenci, yeteneklerini sergilemek için büyük bir çaba sarf etti. Yarışmada üçüncülüğü iki kişi paylaşırken, ikincilik ödülüne layık görülen kimse olmadı.

Antalya'dan katılan Güneş Tunçkıran, piyano çalmaya sadece bir yıl önce başlamış olmasına rağmen birinci olarak jüri üyelerinden büyük takdir aldı. Uluslararası deneyime sahip jüri üyeleri, Tunçkıran'ı övdü ve birincilik ödülünü layık gördü.

Piyano çalmayı kendi kendine öğrenen Tunçkıran, Antalya'dan yarışmaya katıldı. Bir yıldır piyano çalma yeteneğini kendi çabalarıyla geliştiren Tunçkıran, jüri üyeleri ve dinleyicileri büyüledi. Kendi alanında usta isimleri etkileyen sanatçı, "Müziğe olan ilgim küçük yaşlarda başladı. Kendi kendime çalışmaya ve içimden geleni yapmaya başladım. Zamanla müziği daha fazla sevdiğimi anladım. Hayalim, ülkemi yurtdışında temsil etmek. Dünyaca ünlü bir konser piyanisti olma hayalini kuruyorum ve bu hayali içimde yaşatıyorum." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER