© Baykuş Haber

Polis, nefes borusu tıkanan sürücüyü heimlich manevrası ile kurtardı

GAZİANTEP'TE, YEDİĞİ ATIŞTIRMALIĞIN SOLUK BORUSUNU TIKMASI SONUCU NEFESSİZ KALAN SÜRÜCÜ, ARACINI ÇEKTİĞİ UYGULAMA NOKTASINDAKİ POLİS TARAFINDAN YAPILAN HEİMLİCH MANEVRASIYLA KURTARILDI. POLİSİN SÜRÜCÜYÜ KURTARDIĞI ANLAR İSE GÜVENLİK KAMERASINA SANİYE SANİYE YANSIDI.

Gaziantep'te dikkat çeken bir olay yaşandı. Bir sürücü, yediği atıştırmalığın soluk borusunu tıkaması sonucu nefessiz kaldı. Bu kritik anlarda, sürücü aracını polis uygulama noktasına çekti. Nefessiz kalan sürücü, polis tarafından gerçekleştirilen heimlich manevrasıyla kurtarıldı. Bu dramatik anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki 1. Organize Sanayi Bölgesi trafik uygulama noktasında meydana geldi. İddiaya göre, bir sürücü aracıyla seyir halindeyken yediği atıştırmalık nedeniyle soluk borusu tıkandı. Soluk borusunun tıkanması sonucu nefessiz kalan sürücü, aracını güçlükle polis uygulama noktasına çekmeyi başardı. Bir süre nefessiz kalan sürücü, uygulama noktasındaki polis tarafından gerçekleştirilen heimlich manevrası ile kurtarıldı. Bu kritik anlar ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "İhtiyaç duyduğunuz her zaman yanınızdayız. Uygulama noktamıza gelerek panikle aracından inen vatandaşımızın nefes alamadığını ve boğazına nesne kaçtığını fark eden görevlilerimizce hayati müdahalede bulunulmuştur" ifadelerini kullandı. Bu olay, polislerin insan hayatını kurtarmak için anında müdahale yeteneklerini bir kez daha gösterdiği bir anı olarak hafızalarda kaldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER