© Baykuş Haber

Polonya Başbakanı Morawiecki: İltica sorunları Afrika ve Asyada çözülmeli

POLONYA BAŞBAKANI MATEUSZ MORAWİECKİ, İTALYA BAŞBAKANI GEORGİA MELONİ'YLE DÜZENLEDİĞİ ORTAK BASIN TOPLANTISINDA AVRUPA BİRLİĞİ (AB) SINIRLARININ SIKI ŞEKİLDE KORUNMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTEREK, "İLTİCA SORUNLARI AFRİKA VE ASYA'DA ÇÖZÜLMELİ" DEDİ.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, İtalya Başbakanı Georgia Meloni ile yaptığı ortak basın toplantısında Avrupa Birliği (AB) sınırlarının sıkı bir şekilde korunması gerektiğini vurguladı. Morawiecki, "İltica sorunları Afrika ve Asya'da çözülmelidir" diyerek AB'nin önceliğinin devletlerin güvenliği olduğunu belirtti. Yasadışı göçün kontrolsüz bırakılmasının, bazı Avrupa kentlerinde yaşanan sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti. Morawiecki, göçmenlerin AB üyeleri tarafından gönüllülük esasına göre kabul edilmesi gerektiğini söyledi ve AB sınırlarının sıkı şekilde korunmasının temel bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Polonya Başbakanı, göçmenlerin AB ülkelerine yeniden yerleştirilmesi veya göçmen kabul etmeyen ülkelerin her göçmen için 20 bin Euro ödemesi teklifini kabul etmediklerini ifade etti. Ayrıca, "İltica sorunları Afrika ve Asya'da çözülmelidir, yüz binlerce veya milyonlarca göçmenin Polonya veya diğer ülkelere gelmesine izin verilmemelidir" dedi ve AB'nin göçmenlerin yeniden yerleştirilmesi veya her göçmen için 20 bin Euro ceza ödenmesi teklifini halk oylamasına sunacaklarını açıkladı.

İtalya Başbakanı Georgia Meloni ise Polonya ve İtalya'nın yasa dışı göçü sınırlamak istediklerini belirtti. İtalyan Başbakan, Polonya Başbakanı Morawiecki'nin Polonya'nın çıkarlarını güçlü bir şekilde ifade etmesinden etkilendiğini söyledi ve yasa dışı göçü yönetmek yerine nasıl durdurulabileceği üzerine çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, Ukrayna'daki duruma da değinerek, Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceklerini ve NATO Zirvesi'nde Ukrayna'ya gerçek güvenlik garantilerinin sağlanması konusunda Polonya ile hemfikir olduklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER