© Baykuş Haber

Polonyada çocuk yuvasının kapısına para ve şeker dolu sandık bırakıldı

POLONYA'DA KİMLİĞİ BELİRSİZ BİR KİŞİ, KİMSESİZ ÇOCUKLARIN KALDIĞI BİR YUVANIN KAPISINA SANDIK BIRAKTI. SANDIKTAN ÇİKOLATA VE ŞEKERLERİN YANI SIRA BİR MİKTAR NAKİT PARA ÇIKTI.

Polonya'nın Dlugie kasabasındaki Janusz Korczak Çocuk Yuvası'nda olağanüstü bir olay yaşandı. Kimliği belirsiz bir kişi, yuvanın kapısına büyük bir metal sandık bıraktı. Sandığın üzerine, "Lütfen korkmayın, bu bir bağış, tehlikeli bir şey değil" yazan el yazısı bir not bırakılmıştı.

Sandık kapalı ve şifreli bir kilitle korunuyordu, bu nedenle yurt görevlileri polise haber verdi, çünkü içerisinde patlayıcı olabileceği endişesi vardı. Polis ve bomba imha uzmanları geldiğinde, sandığın patlayıcı içermediğini teyit ettiler. Aynı sırada sandığı bırakan kişi, yerel bir haber sitesini arayarak şifreyi verdi: "7777".

Polisler, verilen şifreyle sandığı açtıklarında içinde çocuklar için çikolata, şekerler ve 100 bin zloti nakit para (yaklaşık 22 bin 600 euro) buldu. Bağışçı anonim kalmak istese de, çocuk yuvası yetkilileri parayı bankaya yatırdı. Sahte olmadığı doğrulandıktan sonra para çocuk yuvasının hesabına geçti.

Yuvanın Müdürü Monika Nowak, bağışçıya medya aracılığıyla teşekkür ederken, paranın nasıl kullanılacağı konusunda çocuklarla birlikte karar alacaklarını belirtti. Şüphesiz bu olay, yuvadaki çocukların hayatlarına olumlu bir katkı sağlamıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER