© Baykuş Haber

Portico Quartet ilk Ankara konseri için CSO ADA Ankaraya geliyor

PORTİCO QUARTET İLK ANKARA KONSERİ İÇİN CSO ADA ANKARA’YA GELİYOR

CSO Ada Ankara Caz Serisi, dinleyenleri farklı bir müzik yolculuğuna çıkarmaya devam ediyor ve bu kez İngiliz cazının ve Avrupa modern cazının önde gelen isimlerinden Portico Quartet'i 10 Haziran'da ağırlıyor.

Portico Quartet, yenilikçi ve etkileyici enstrümantal kompozisyonlarıyla bilinir ve her biri dinleyicilerini farklı deneyimlere taşır. Grup, 2007 yılında ilk albümleri "Knee Deep in the North Sea"i piyasaya sürdü ve aynı yıl prestijli Mercury Ödülü'ne aday gösterildi. Time Out dergisi tarafından 2007'nin en iyi caz albümü olarak seçildiklerinde ise uluslararası caz festivallerinin ilgisini çekmeye başladılar.

Portico Quartet, caz, elektronika, ambiyans ve klasik müziği harmanlayarak kendi müzik tarzını yarattı. Grubun genel müzikal yaklaşımında, elektronik vuruşlarla zenginleşen derin saksofon soloları, parçaların atmosferini oluşturan hang drum'ın melodik tınıları ve ritmi destekleyen kontrbas adımları bulunur.

Portico Quartet, kariyerleri boyunca Real World, Ninja Tune, Gondwana Records gibi köklü plak şirketlerinden albümler yayımladı. Bu atmosferik müziğin dört büyüleyici temsilcisi, CSO Ada Ankara'da gerçekleştirecekleri muhteşem konserle bir caz fırtınası koparacaklar. Dinleyiciler, Portico Quartet'in müziği eşliğinde unutulmaz bir deneyim yaşamaya hazır olsunlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER