© Baykuş Haber

Prefabrik okulda karne sevinci

6 ŞUBAT DEPREMİNDE AĞIR HASAR ALAN İLLER ARASINDA YER ALAN ADIYAMAN’DA, DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İÇİN KURULAN PREFABRİK OKULDA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI.

Adıyaman, 6 Şubat depreminde ağır hasar alan iller arasında yer almasının ardından, depremzedeler için kurulan prefabrik okulda karneler dağıtıldı. Nevşehir Valiliği ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Adıyaman Vartana Prefabrik Kenti'nde oluşturulan Nevşehir Prefabrik Ortaokulu'nda gerçekleşen karnelerin dağıtım törenine yaklaşık 500 depremzede öğrenci katıldı. Törene, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı ve öğrenci velileri de iştirak etti.

Karnelerin dağıtımı sırasında konuşan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, depremzede öğrencilere yardım elini uzattıklarını ve Adıyaman'daki bu prefabrik okulu Nevşehir Belediyesi ve Hacıbektaş Belediye Başkanlarının desteğiyle kurduklarını belirtti. Aynı okulu Hatay, İslahiye, Kahramanmaraş ve Samandağ ilçelerine de inşa ettiklerini ve bu yardımların süreceğini ifade etti. Polat, çocukların karne sevincini paylaşmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ekledi.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı ise prefabrik okul hakkında bilgi vererek, 8 derslikten oluştuğunu, anaokulu, ilkokulu, ortaokulu ve bir kütüphanenin bulunduğunu söyledi. Aşçı, böylesi bir eğitim ortamının sağlanmasına katkılarından dolayı Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürüne teşekkür etti.

Okul öğrencileri ise depremin ardından prefabrik okullarda eğitim aldıklarını ve bu karne günlerinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER