© Baykuş Haber

Prof. Dr. Eraslan: “(Tweet görüntüleme sınırlaması) Daha nitelikli takip edilebilecek kişiler bulunabilir”

SOSYAL MEDYA VE DİJİTAL GÜVENLİK EĞİTİM ARAŞTIRMA MERKEZİ (SODİMER) BAŞKANI PROF. DR. LEVENT ERASLAN, TWİTTER’A GETİRİLEN TWEET GÖRÜNTÜLEME SINIRLANMASININ AVANTAJLARININ DA OLDUĞUNU BELİRTEREK, “DAHA NİTELİKLİ TAKİP EDİLEBİLECEK KİŞİLER BULUNABİLİR” DEDİ.

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Twitter'da tweet görüntüleme sınırlamasının avantajlarını değerlendirerek, "Daha nitelikli takip edilebilecek kişiler bulunabilir" dedi.

Twitter kullanıcılarının günlük tweet görüntüleme sayısına getirilen sınırlamayı değerlendiren Prof. Dr. Levent Eraslan, Elon Musk'ün dijital bir narsist olduğunu ifade ederek, "Çok çılgınca bir dijital girişimci. Çok önemli yenilikleri ortaya koymuş bir isim." dedi. Eraslan, tweet görüntüleme sınırlamasının birçok amaca hizmet ettiğini söyledi ve yapay zekanın Twitter verilerini ücretsiz olarak toplamasının önüne geçmek olduğunu vurguladı.

Ayrıca, bazı şirketlerin tweet verilerini analiz ettiğini ve bunun engellenmesinin amaçlandığını belirten Eraslan, tweet görüntüleme sınırlamasının ücretli mavi tik aboneliğini yaygınlaştırmayı amaçladığını da ifade etti.

Prof. Dr. Eraslan, Twitter kullanımında görüntüleme sınırlamalarının avantajları olduğunu belirterek, "Daha nitelikli takip edilebilecek kişiler bulunabilir." dedi. Elon Musk'ün farklı düşünen biri olduğunu ve attığı tweetlerle dünyanın dikkatini çektiğini de ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER