© Baykuş Haber

Profesör Nurbiye Uz anısına Lisansüstü Öğrenci Karma Sergisi

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN “PROFESÖR NURBİYE UZ ANISINA LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KARMA SERGİSİ” KONGRE MERKEZİNDE AÇILDI.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü tarafından düzenlenen “Profesör Nurbiye Uz Anısına Lisansüstü Öğrenci Karma Sergisi” Kongre Merkezi'nde büyük bir ilgiyle açıldı. Serginin açılışına, Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selvin Yeşilay, Müdür Yardımcıları Doç. Gülçin Karaca ve Öğr. Gör. Elif Özbek gibi akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Gülçin Karaca, Prof. Nurbiye Uz'un sanat eğitimine büyük katkılar sağlayan, öğrencileriyle yakından ilgilenen ve etik değerlere bağlı bir akademisyen-sanatçı olduğunu vurgulayarak, "Hocamızı tekrar anmak için bu sergiyi yapmak istedik. Sanat, anmak ve hatırlamak için güçlü bir araçtır." dedi.

Sergide, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü öğrencilerinin yüksek lisans ve sanatta yeterlik öğrencilerinin çalışmaları yer alıyor. Serginin açılışında duygularını dile getiren bir öğrenci, Prof. Nurbiye Uz'un onlara verdiği ilhamı ve sanata olan tutkusunu anlattı.

Profesör Nurbiye Uz Anısına Lisansüstü Öğrenci Karma Sergisi, 2 Haziran tarihine kadar Kongre Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER