© Baykuş Haber

Protez bacağına kavuştu, sevinç gözyaşları döktü

İZMİR'İN MENEMEN İLÇESİNDE YAŞAYAN VE DİYABET RAHATSIZLIĞI BULUNDUĞU İÇİN 4 AY ÖNCE BİR BACAĞI DİZ ALTINDAN KESİLEN KADIN, HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİ SAYESİNDE PROTEZ BACAĞINA KAVUŞTU. 4 AY SONRA İLK KEZ ADIM ATAN KADIN, YENİ BACAĞINA KAVUŞTUKTAN SONRA SEVİNÇ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU.

Menemen ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Zennure Yılmazlar, diyabet hastalığı nedeniyle 4 ay önce bir bacağını diz altından kaybetmişti. Maddi sıkıntılar içinde tekerlekli sandalye bile alamayan Yılmazlar, sosyal medya aracılığıyla yardım talep etti. Bu çağrıya cevap veren İzmir TUMED (İzmir Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği) ve hayırseverler, Yılmazlar'a protez bacak sağlamak için destek verdiler. Protez bacağın maliyeti, sadece bir hafta içinde toplandı.

Zennure Yılmazlar, uzun bir süredir yürüyemeyen ve temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan bir durumdaydı. Ancak yapılan ölçüm işlemleri sonucunda yeni protez bacağı takıldı ve 4 ay sonra ilk adımlarını atmanın mutluluğunu yaşadı. Yeniden yürüyebilmenin sevincini yaşarken, hayırseverlere teşekkür etti ve duygusal bir açıklama yaptı.

İzmir TUMED Başkanı Bedri Yalçın da, Zennure ablaya önce elektrikli sandalye gönderdiklerini ve şimdi de protez bacak konusunda destek verdiklerini belirterek hayırseverlere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER