© Baykuş Haber

Psikolojik danışman ve rehber öğretmenleri Sanko Üniversitesinde buluştu

UZM. DR. BURCU GÖKALP ÖZCAN

SANKO Üniversitesi, Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Buluşmaları'nın ikincisini gerçekleştirdi. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, etkinlikte yaptığı konuşmada üniversitelerin öğrencilerin mesleki gelişimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine de katkı sağladığını vurguladı. Aynı zamanda, rehber öğretmenlerin gençleri doğru tercihler konusunda yönlendirmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Prof. Dr. Dağlı, "Üniversiteler, öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine de katkı sağladıkları yerlerdir. Öğrencilerimizin üniversite tercihlerini yaparken, eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel açıdan kendilerini geliştirebilecekleri bir üniversiteyi seçmeleri son derece önemlidir. Rehber öğretmenler, gençlerin bu önemli tercihlerinde rehberlik ederken büyük bir rol oynamaktadır." dedi.

Prof. Dr. Dağlı, SANKO Üniversitesi'nin başarıları ve hedefleri hakkında bilgi verirken, üniversitenin kapılarının her zaman açık olduğunu ve ziyaretlere açık olduğunu ifade etti.

Ayrıca, etkinlik kapsamında SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Öztürk, "Ergenlik Dönemi Özellikleri" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Öztürk, ergenlik döneminin karmaşık ve zorlu bir süreç olduğunu, bu dönemin her bireyde farklılık gösterebileceğini ve doğru iletişim kurmanın önemine vurgu yaptı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Burcu Gökalp Özcan ise "Çocukluk ve Ergenlik Döneminde Psikiyatrik Bozukluklara Genel Bakış" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Uzm. Dr. Özcan, ergenlik döneminde yaygın olarak görülen sınav kaygısı gibi psikiyatrik sorunlara değindi ve bu sorunların nasıl ele alınması gerektiğine dair bilgi verdi.

Etkinliğe, Gaziantep Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Mustafa Özdemir, SANKO Üniversitesi yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER