© Baykuş Haber

Pursakların ziyaretçi noktası: “Endemik Vadi”

PURSAKLAR BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇETİN, PURSAKLARIN ZİYARETÇİ NOKTALARINDAN BİRİ OLAN ENDEMİK VADİ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Endemik Vadi olarak bilinen ve ziyaretçilerin ilgisini çeken bu özel bölgeyi denetlemek üzere ziyarette bulundu. Başkan Çetin, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Av. Doç. Dr. Safa Koçoğlu ile birlikte Endemik Vadi'ye ev sahipliği yaptı.

Endemik Vadi, Ankara'nın benzersiz kültürel değerlerini sergileyen bir alan olarak öne çıkıyor. Bu alanda Ankara'ya özgü endemik bitkiler, Ankara Keçisi, Ankara Güvercini, Ankara Kedisi ve Ankara Tavşanı gibi yerel hayvan türleri bulunuyor. Ayrıca Ata Bahçesi'nde yetiştirilen yerli tohumlarla üretilen ürünler de bu vadinin özelliklerinden biri.

Başkan Çetin, ziyaretçilere bu bölgede yetiştirilen birçok sebzeyi tanıttı ve tadına baktırdı. Yeşil biber, kırmızı biber, kavun, karpuz, kırmızı ve yeşil dolma biber, bamya, acı biber, soğan, domates, salatalık, fasulye, mısır, patlıcan gibi sebzeleri dalından koparıp misafirlerine tattırdı. Ayrıca Endemik Vadi'deki Ankara Tavşanı, Ankara Kedisi, Ankara Güvercini, Ankara Keçisi ve endemik bitkiler hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Başkan Çetin, ziyaret sırasında duydukları memnuniyeti ifade ederek, "AK Parti Ankara Milletvekilimiz Sn. Lütfiye Selva Çam, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcımız Sn. Dr. Sevim Sayım Madak, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Sn. Av. Doç. Dr. Safa Koçoğlu, Endemik Vadimizi ziyaret ettiler. Kültürel mirasımıza sahip çıktığımız Endemik Vadimizde endemik bitkilerimiz, endemik hayvanlarımız hakkında bilgiler verirken, ata tohumlarından ürettiğimiz yerli sebze ve meyvelerimizin tadına birlikte baktık. Çok beğendiler, biz de çok mutlu olduk" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER