© Baykuş Haber

Putin: İsyanı bastırmak için Ukraynadaki askerlerimizi çekme ihtiyacı duymadık

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN, PARALI ASKER GRUBU WAGNER'İN BAŞLATTIĞI SİLAHLI İSYANDA GÖREV YAPAN ASKER, GÜVENLİK SERVİSİ PERSONELİ VE KOLLUK KUVVETLERİYLE KREMLİN'DE BİR ARAYA GELDİ.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner güçlerinin isyanı bastırmak için görev yapan askerler, güvenlik servisi personeli ve kolluk kuvvetlerine hitaben yaptığı konuşmada, "Siz, iç savaşı önlediniz. Ukrayna'daki isyanı bastırmak için birliklerimizi geri çekme gereği duymadık" dedi.

Kremlin'de gerçekleşen toplantıda, Wagner isyanı sırasında hayatını kaybeden pilotlar için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Putin, isyanda görev alan kolluk kuvvetlerine teşekkür etti. Putin, "Anayasal düzeni, vatandaşların güvenliğini ve özgürlüğünü savundunuz. Zor zamanlarda gerçek savunucular olarak huzursuzluğun önünde durdunuz ve iç savaşı önlediniz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Putin, ordu ve halkın isyanı desteklemediğini ve Ukrayna'daki isyanı bastırmak için Rus birliklerini geri çekme gereği duymadıklarını belirtti. Putin, kolluk kuvvetlerine ve Rus halkına isyan sırasındaki kararlılık ve dayanışma için teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER